søndag 28. februar 2010

Timmy-tid

Må bare fortelle om en ny barne-TV favoritt hos Milly - eller i alle fall hos mamma'n og pappa'n :P - nemlig "Timmy tid"!

Timmy. Eit lite lam med eit TV-program.


Timmy pusler. Her kan dere se noen klipp fra serien.
"-Milly, nå må du være stille, mamma og pappa skal se på barne-TV" ..

Serien er utrolig fint laget, og episodene passelig lange/korte. Milly er jo så opptatt av dyrelyder, og hvis hun hører musikken til serien sier hun "bææ" - for det er jo det Timmy sier.

En kveld vi satt og spiste kveldsgrøt - tror ikke vi hadde sett på Timmy en gang den kvelden - ble hun stille og studerte skjeen sin et øyeblikk. Så sier hun plutselig "bææ"! Vi har nemlig denne typen skje i sort fra Baby Bjorn som Milly får spise med selv:


Skje. Med øyne.

Hun må da ha koblet at "øynene" på skjeen ligner på Timmy! Det synes jo vi var overveldende opplagt av henne! Søte jenta vår.. Så det er stor stas å spise kveldsmat med Timmy hver kveld!

Noe helt annet: I sykdom og sunnhet - er det ikke det det heter? Familien Bækkevold har ikke sine "sunneste" dager for tiden. Siden onsdag har vi vært på Hamar hos Millys farmor og farfar, og hatt en veldig koselig og avslappende liten vinterferie.

Gunnar er fortsatt ikke i toppform, jeg er tung og er sliten i bekkenet (sprøtt å tenke på at på denne tiden i forrige svangerskap var vi på hyttetur langt uti skogen!), og nå har Milly også blitt syk. Hostet har hun gjort i mange dager, og her en natt ble det så ille at hun kastet opp flere ganger. I går og i dag har hun også fått feber, og er veldig slapp. I utgangspunktet skulle vi reist tilbake til Oslo igjen i dag, men med formen vår tatt i betraktning var ikke det noe godt alternativ, så vi blir her på Hamar til i allefall i morgen. . Vi er veldig takknemlige for fantastiske foreldre og svigerforeldre som hjelper oss så utrolig mye når vi har litt tunge tider! Farmor og Farfar er som reddende engler i skumringen (og ellers på døgnet for såvidt) etter en natt med oppkast og lite søvn, så mamma'n og pappa'n kan få sove noen timer ekstra. Den deiligste mat kommer plutselig på bordet, jeg tør nesten ikke tenke på hva vi hadde spist hvis vi skulle sørget for oss selv akkurat nå.. Vi håper vi går lysere tider i møte snart!

fredag 26. februar 2010

"Word cloud"

Kom over en artig side her om dagen, Wordle, der man kan summere opp det en nettside inneholder i en slags grafisk fremstilling med ord. "Word clouds" kaller de det. Her er vår blogg i korte trekk:



Lett å se hva det har blitt skrevet mest om hos oss for å si det sånn.. :)

PS: Jeg er forresten offisielt høygravid - under 40 dager igjen til termin!

fredag 19. februar 2010

Flere prosjekter


Lyseblått! Til Lillebror..

Vi begynner jo å kjenne på at ting nærmer seg for et nytt medlem i familien. Og at det er ting som skal gjøres. Tidligere i uka tok jeg en "sjau" med barneklær, fikk sortert bort det mest jentete og rosa, og lagt de små blå tingene i baby-kommoden. Det blir mye barneklær altså!


Fangsten. I bokser som skal i boden.

Og boksene på bildet er i tillegg til et halvfult skap og to kommoder; en med babyklær og en med Milly sine klær.
Det var så rart å pakke bort de små rosa klærne som Milly har brukt. Tenk at hun har vært så liten! Og tenk at vi skal få en sånn liten til! For et mirakel..

Ferskis! Mamma og Milly noen få dager etter vi kom hjem fra sykehuset.

Se så liten! Sover godt i vugga - som lillebror også skal få bruke.

Selv om det var rart å pakke bort rosa babyklær, blir det veldig stas å kunne bruke det vi har arvet av gutteklær, og selvfølgelig greier ikke mamma'n la være å kjøpe noen småting innimellom når det er tilbud.. Men det må jo være lov. :-)


Begynner å fylles opp. "Morten" sin kommode.

Når det gjelder ting som vi - forhåpentligvis - skal få gjort før babyen kommer så har jeg alltid nye prosjekter på gang. Etter at hentesettet og puffen ble ferdig, som du kan lese om og se bilder av i denne posten, har jeg begynt på lappeteppe til gutten! Og skal også lage et til Milly, men først gutten altså. Jeg vet ikke hvem jeg slekter mest på av mamma eller pappa akkurat der, men jeg finner liksom alltid på noe nytt å fikse.. :-)


Lapper. Som forhåpentligvis skal ende opp som et fint lappeteppe til slutt.
Stoff er fra Panduro, pluss noen gamle duker som jeg rasket med meg på loppemarked i Tønsberg, samtidig med puffen. Og så har jeg malt to monster-lapper da, med mønster fra Panduro.


Klippet og klart. Til sying!

Og i går, under skiskytingen (JUBEL!) fikk jeg jammen meg sydd sammen alle lappene! Ble ikke så ille skjevt heller, det er visst veldig nøye at alle lappene møtes i skjøtene, for de som kan dette. Men til å være første forsøk er jeg så langt veldig fornøyd! Nå mangler bare sånn fôr til å ha i midten og bakstykke! Forhåpentligvis i løpet av neste uke blir jeg ferdig. Fint å ha noe å holde på med med OL i bakgrunnen.

Jeg har lovet min pappa å vise bilder av et annet "prosjekt" - et serveringsbrett vi fikk i julegave som jeg har malt gult. Gulfargen er ikke like "varm" som den ser ut på bildet, brettet er finere i virkeligheten synes jeg da.

Utrolig praktisk. Når ting skal bæres fra kjøkkenet til stua.


Tar i samme slengen med noen detaljer fra et annet brett på spisebordet, den nydelige kina-dukken har jeg kjøpt fra Momiji.

Bare til pynt. Selv om Milly får se på dukken innimellom, men bare når mamma eller pappa passer på.



Soon??? "Soon to be head down and making mum walk funny"

I følge "tidslinjen" til høyre skal "Morten" (som bare er et kallenavn mens den er inni magen) snart legge seg med hodet ned, og gjøre at mamma begynner å gå rart. Begge deler har allerede skjedd for å si det sånn. Var hos legen til kontroll på mandag, og da lå babyen med hodet ned. Når det gjelder å gå rart har jeg vel gjort det lenge, og i det siste har det blitt så ille med bekkenet at vi igår reiste på hjelpemiddellageret og fikk låne krykker! Pluss noen andre ting som kan være greit å ha - gripetang, trykkpute (eller noe sånnt) og strømpe-påtrekker! Litt artig akkurat den siste da.. Fantastisk å kunne bo i et land som Norge der man bare kan få lånt sånne ting man trenger helt gratis!
Håper ikke jeg kommer til å få så altfor mye bruk for krykkene, men jeg er veldig glad for å ha de i hus i alle fall, de dagene det er ekstra ille.

torsdag 18. februar 2010

Etterlysning

De av dere som kjenner Milly vet jo hvor glad hun er i Museline.

Museline. Fineste musen vi kjenner.

Jeg har veldig lyst at Lillebror også skal få seg en sånn koseklut til han kommer.


Drømmen om en blå mus. Den til venstre er det jeg har så lyst på!
Her kan dere se beskrivelse av kose-kluten hos produsenten Simba/Nicotoy.

Problemet er at de ikke produserer akkurat den typen lengre! Men jeg har mailet med produsenten, og de sa den kunne fortsatt finnes i butikker som de leverer til: Ringo, Brio, YES! vi leker, Lekeplaneten, Extra Leker, noen Notabene.

Hvis noen kommer over en slik nydelig, blå mus blir jeg veldig takknemlig for tips! Eller om andre kosekluter som ligner - men synes så mange av de jeg har sett blir litt blasse og kjedelige..

tirsdag 16. februar 2010

Besøk, fastelavn, valentines, morsdag og karneval!

Jeg har lovet bilder av en sjarmerende Nasse Nøff og her kommer de:

Nøff, nøff. Søtere gris skal du lete lenge etter!


Test. Milly og pappa fornøyd med prøving av kostymet - som vi har lånt fra en gutt i barnehagen.

Mandag var det karneval i barnehagen, og det synes Milly var stor stas! Det virket som om hun skjønte at hun skulle kle seg ut, og hun var visst den eneste som hadde på seg kostymet - lue og det hele - under hele karnevalsfesten i barnehagen.


Konsentrert gris. Med Ole Brum-bilen sin, med bilde av Nasse!

Vi snakket om at hun skulle være Nasse Nøff, og at det er en gris og laget grynte-lyd. Milly er veldig opptatt av dyrelyder og skulle jo ikke være noe dårligere. Hun har vært litt surklete i halsen i det siste, og hostet en del, så når hun skal lage grise-lyd bare puster hun litt kraftig så det dirrer litt i halsen... Søta vår.

Må ta med litt fra helgen også - vi har jo tross alt feiret både fastelavn, valentines- og morsdag! Formen til Gunnar og meg er fortsatt ikke på topp, jeg har mye vondt i bekkenet, og til tider så ille at jeg har problemer med å gå og bøye meg. Gunnar er fortsatt sykemeldt.
"Helgen" startet derfor med at mamma kom på middag på torsdag kveld - OG hjalp oss å vaske hus etter at Milly hadde lagt seg! Milly synes det var stor stas med besøk, og kjenner jo Besta veldig godt nå.

Fredag hadde vi besøk av et vennepar - som hadde med seg tulipaner da de kom, de var superfine! Vi hadde en veldig koselig og avslappende kveld.
På lørdag kom Ingrid og Bergfinn på besøk, og vi fikk nok en gang hjelp til hus-lige ting, OG de hadde medbrakt både lunsj, fastelavnsboller og middag. Milly synes det var gøy med besøk av Farmor og Farfar, og de koste seg ute med akebrett sammen, mens mamma'n og pappa'n fikk gjøre andre ting.

Nydelig sett fra Farmor til Milly. Med matsjende hårspenner!

Mens jeg strikker hente sett er det heldigvis andre som strikker til Milly! (Vet ikke om jeg noen gang kommer til å strikke noe i større størrelse enn nyfødt..)

Søndag var det valentines day, og vi hadde avlyst alle planer vi hadde, vi orket rett og slett ikke finne på noe! Men mannen i huset disket opp med både sjokolade og roser til mamma'n!

Det fineste kortet. Av Milly har jeg fått dette nydelige morsdagskortet som hun har laget i barnehagen!

Som sagt orket vi ikke finne på så mye, men en liten tur ut i finværet måtte vi, og det ble både aking og husking på Milly. Hun er SÅ ivrig på å være ute! Det er så gøy at hun koser seg ute i snøen. Når vi kom inn fikk hun favoritt-juicen sin, deilig med noe godt å drikke etter å ha luftet seg.


Nytes med sugerør! Banan- og mangosmoothie.

Søndag hadde vi også vår første fall-ulykke! :-( Milly ramlet ned fra skjenken på rommet sitt og slo både panne og nese og litt på overleppen. Blødde litt neseblod, men det gikk overraskende fort over - hun er ei skikkelig tøff jente! Hun har absolutt ikke fått skrekken fra å klatre, det var det første hun skulle i gang med da hun sluttet å gråte. Det er kanskje et godt tegn?

torsdag 11. februar 2010

Mye nytt!


Hentesettet til Lillebror er ferdig! Er ganske fornøyd og litt stolt av at jeg får til å lage noe sånt faktisk! Ganske forunderlig hvordan man får alt til å henge sammen liksom, feste på armer og greier. Små gleder.. :)

Synes lua så litt liten ut, så jeg måtte prøve den på en mini-"modell".

Søteste Silje. Milly sin fineste venn.

Lua var heldigvis litt stor for Silje da, så vi får håpe den passer til et lite guttehode som kommer i mars/april en gang!

Jeg hadde ikke kjøpt inn knapper, og plutselig var jakka ferdig, så da lagde jeg likegodt noen knapper selv jeg, av Fimo-leire! Ble ikke HELT riktig farge, men greit nok.


Hjemmelagde. Knapper.

Er fortsatt mye annet som gjenstår altså, vi er ikke SÅ godt i rute. Vi mangler vogn, seng, kommode og en del andre småting, men mye har vi heldigvis fra før. Klær til gutt er vi også så heldige og ha arvet noe, blir også gøy å gå gjennom Milly sine små-klær og se hva "Morten" kan bruke.
Nå ser det ut til at vi har funnet en vogn vi vil kjøpe, denne:


Baby Jogger. City Elite heter modellen.

I helt svart modell, ikke så aller verst pris heller i forhold til mange andre tvilling/søsken-vogner. Så da kan Lillebror ligge i bag på ene siden, og Milly sitte ved siden av. Blir koselig!
Var veldig rart å være i butikken og prøvekjøre en sånn schvæær vogn, men det blir man vel fort vant til håper jeg. :-)

Milly har hatt tema i barnehagen denne uka: Klatre! Og DET har vi fått merke her hjemme også for å si det sånn.


Klatremus Milly. Klatrer selv - helt opp i vinduskarmen!


God utsikt. Spennende å se på naboene, er vi heldige er noen ute og går tur med hunden. (Og se så langt hår Milly har fått!)

Hvis hun forsvinner er vi ganske sikre på hvor vi skal finne henne.. :) Hun er flink da - roper "BAPAA!" (pappa) når hun har kommet seg opp, så han kan hjelpe henne ned.. Heldigvis har vi ikke hatt noen fall-ulykker hittil, men det er vel bare et spørsmål om tid.
Det samme roper hun på morgenen når hun vil stå opp - BAPAA - og det er HELT greit for mamma'n. :)

I jula hadde søstrene Skoglund en søster-dag, da var vi blant annet innom et loppemarked og jeg fikk med meg denne puffen hjem:

Trenger litt omsorg. Ikke akkurat strøken.

Men jeg så potensialet, og vi hadde lenge lett etter en oppbevaring for leker på stua, så derfor ble denne med meg hjem! For usle 50 kroner!

Så denne har jeg puslet med de siste ukene, har ikke tatt så mange bilder undervegs, men her er noen korte glimt.


Ferdig malt, mangler bare pute og stoff.


Pute og inner-stoff på plass.


Ferdig! Måtte ha et litt "lekent" stoff ettersom det tross alt skulle være leker oppi.


Leker på plass!

Har funnet ut at neste møbel-prosjekt skal være mer mot sommeren, har vært litt kaldt å stå ute og pusse i minusgrader..

En annen ting som ble med hjem fra loppemerkedet i jula var denne kassen:

Gammel og slitt. Men god som gull - og skal få håndtak på siden.

Skikkelig kul. Sprængstoff-kasse!

I barnehagen forvinner det noen smokker innimellom, så denne uke måtte jeg kjøpe noen nye til Milly. Det var stor stas!

Nye smokker. Vil helst ikke gi slipp på noen av de..

God helg!

onsdag 3. februar 2010

Nytt på bloggen!

Nå kan dere følge med både på Milly og Lillebror - til høyre i kolonnen!


Milly. 1 år, 3 måneder og 2 dager gammel.



Lillebror (her representert med en vannmelon).. Ca 60 dager til han kommer!




Blog Widget by LinkWithin